Angela & Erik

2009: SOUTH-AMERICA
2009: BALTIC SEA....?
2008-2009: SPAIN - MALAGA
2008-2008: USA/CANADA
2007-2008: SPAIN - SEVILLE
2006-2007: WORLD BIKE TOUR

11 January 2010

N-PATOGONIA-CHILE-BUENOS AIRES-IGUAZU-RIO DE JANEIRO

Via Villa la Angostura (NW,Lago Nahuel Huapi, andere zijde tegenover Bariloche) zijn we over een niet al te lastige bergpas naar Puerto Montt (Chili) gereden. Een enorm verschil in landschap, veroorzaakt door de ligging ten westen (Chili) en ten oosten van de Andes. In Chili heel groen, andere boomsoorten en zo op het oog een betere infrastructuur.
Tot in Santiago (via Pucon, Conception en Talca, waar we in het Parca National Altos de Lucay een pittige bergwandeling tot aan de sneeuwgrens hebben gemaakt ) matig weer, geen spectaculair landschappen behalve dan de fraaie, witte bergmassieven van de Andes.

Santiago kwam bij ons over als een rustige miljoenenstad, temidden van bergketens ten westen en ten oosten. Veel gelopen door de binnenstad en ja hoor, in een hoek op de Plaza la Constitucion een standbeeld van Salvador Allende. Genoten van het uitzicht over stad en omgeving vanaf de Cerro San Cristobal, een warm uitstapje van pakweg 4km. klimmen voor 800 m hoogteverschil.

Via Valparaiso een prachtige doorsteek door de Andes naar Mendoza: lange klim tot 3.900 m., veel haarspeldbochten en ... een paar oudere trekkers stoer op de fiets naar boven! De afdaling naar Mendoza, ca. 140 km. was een en al genieten: minder steil en door een breed dal van de Rio Mendoza.
Met ons huurautootje nog een dag de weg terug naar Puente de Inca (vlak voor de grensovergang naar Chili) teruggereden, puur vanwege de fraaie vergezichten en bergmassieven en de door natuurelementen gevormde brug (puente).

Ons karretje in Mendoza ingeleverd en met de nacht(slaap)bus het lange stuk ( 1.300 km.) naar Buenos Aires, waar we midden november aankwamen.

We hebben ons 7 dagen ondergedompeld in de flamboyante sfeer van de diverse wijken van BA, o.a. Palermo, Telmo, Boca, Centro en de a la Amsterdam/Rotterdam/Hamburg opgeknapte,oude havenwijken, met mooi gerestaureerde pakhuizen en dure nieuwbouw(flats). Zeker in het centrum een levendige stad, maar in de wijken toch nog veel armoe en slechte bestrating, en erbarmelijke, ongelijk liggende trottoirdelen. Matige weersomstandigheden met afwisselend zon- en regendagen. En... op een ludieke wijze ontdaan van een portefeuille (schade ca. EUR 200 plus 2 bankpasjes). We voelden ons echt bescheten!

ToekanToch nog een keer naar de watervallen van Iguazu - een schitterend mooie toekan gespot - en vandaar een lange busreis naar Rio de Janeiro, naar Maarten voor een laatste bezoek. Daar gezellig enkele dagen vertoefd en wat van het achterland (Petropolis) gezien, hier en daar tropisch oerwoud.

Begin december 2009 terug in Nederland, voorlopig in Den Haag in afwachting van de geboorte van ons eerste kleinkind!

Met het vooruitzicht van deze nieuwe episode in ons leven besluiten wij onze weblog. Bijna 4 enerverende jaren achter de rug: we hebben ervan genoten!
Fietsen blijven we wel doen, meer kortere reizen vermoedelijke in Europa en USA/Nieuw Zeeland? Eerst maar even in Nederland genieten!