Angela & Erik

2009: SOUTH-AMERICA
2009: BALTIC SEA....?
2008-2009: SPAIN - MALAGA
2008-2008: USA/CANADA
2007-2008: SPAIN - SEVILLE
2006-2007: WORLD BIKE TOUR

17 July 2006

VAN SASKATOON, SK VIA CALGARY, AB NAAR VANCOUVER,BC

Periode 18 juni t/m 15 juli 2006

Te lang gewacht met het updaten van onze weblog! Enige excuus: in de Rockies was het nauwelijks mogelijk te internetten.
Ja, eerst weer even de tocht: van Saskotoon zijn wij via Rosetown, Kindersley, Oyen, Hanna en Drumheller, Calgary binnen gefietst op 23 juni 2006. (Hwy nrs. 7 en 9).

Columbia Icefield (gletsjer) in Banff National ParkVan Calgary over Canmore naar Banff National Parc, via HWY 1A, veel rustiger dan de autoweg.

Banff National Park, tussen Crossing en lake LouiseDe Icefield Parkway tot aan Columbia Icefield en weer terug naar Lake Louise.

Via Castle Mountain over HWY 93 naar het zuiden, door Kootenay National Parc en de Okanagan Mountains via Radium Hot Springs, Skoochumchuck, Yahk, Nelson, Trail, Colville,(WA), Republic, Oroville, Keremeos,(BC), Hope en Mission. Zigzaggend door het zuiden van BC en een noordelijk stukje van Washington State, hoofdzakelijk langs HWY 3, naar Vancouver.
Tot zover onze route.

Noch in Saskatchewan, noch in Alberta hebben wij enig gevoel gehad van eindeloze prairies. Prettig golvend landschap, met mooie vergezichten.
In Calgary zijn wij 1 dag gebleven om de stad te bekijken: niet bijzonder: aardig, m.n. langs de Bow River. Even door het Olympisch Park gereden, maar het schaatsstadion gemist, ligt in de stad, op het universiteitsterrein.

De tocht naar en door de Rocky Mountains was een grote belevenis, indrukwekkend, rijdend door de valley met al die (kastelen van) bergen om je heen. De bekende gletsjers waren voor ons niet zo'n hoogtepunt.

Een volwassen zwarte beer in Kootenay national parc BC, 70 miles ten zuidwesten van Lake LouiseWildlife gelukkig ook van kunnen genieten, twee maal een zwarte beer en twee porcupines, een groot soort stekelvarken. Veel herten langs de weg, met name voor de auto's best gevaarlijk. Wel leuk een hert met twee "bambies" kunnen bewonderen.

Een volwassen zwarte beer in Kootenay national parc BC, 70 miles ten zuidwesten van Lake LouiseDe tocht door het uiterste zuiden van BC was aangenaam, rustige wegen door bergvalleien, langs rivieren als de Columbia en Fraser. En het weer was ons zeer gezind, misschien iets te warm (ca. twee weken rondom de 30 C).

Vancouver is een bruisende stad, ligt fraai aan zee en rondom bergen, met in het westen de contouren van Vancouver Island. Opmerkelijk veel inwoners van Aziatische oorsprong, o.a. Koreanen.

Vancouver Island staat nu op ons programma, de Pacific trekt!

PS Downloaden en publiceren van (wildlife)foto's volgt nog.