Angela & Erik

2009: SOUTH-AMERICA
2009: BALTIC SEA....?
2008-2009: SPAIN - MALAGA
2008-2008: USA/CANADA
2007-2008: SPAIN - SEVILLE
2006-2007: WORLD BIKE TOUR

13 May 2006

NIAGARA FALLS


Na Washington ons tweede doel bereikt. Op 3/5 om 15.00 uur ingeboekt in het Sheraton op loopafstand van de Falls. De volgende dag nogmaals de Falls bekeken op de fiets.


Ja, wat moet ik ervan zeggen: fascinerend is wellicht het juiste woord. Als je de watervallen ziet, denk je, is dit het nu? Maar hoe langer je ernaar kijkt, hoe meer ze boeien; ze veranderen ook steeds met het weer. Met zonlicht prachtige regenbogen.
Wij hebben de watervallen bereikt via een aantal mooie trails:
1. de Pine Creek Train Trail: een ruim 65 km. lange trail langs een creek (veel forelvissers en kanovaarders) in een dal; je komt zelfs langs Pennsylvania Grand Canyon! Prachtige natuur: wel zwaar fietsen, mede tgv onze bagage, omdat de trail van grit is.
2. langs de Finger Lakes: wij zijn langs het diepste en langste, het Seneca Lake, gefietst. Soms hoog boven het meer, soms er langs en soms zagen wij geen meer, echt afwisselend en water blijft leuk; veel wijnbouw (Riesling).
3. een groot stuk van de Eric Canal Trail gevolgd: compleet anders: vlak (heerlijk), niet zoveel grit, dus fietsen makkelijker, maar minder interessant.

Wat feitjes:
- aantal km. tot Niagara Falls: 1500
- gemiddeld aantal km. per fietsdag: 85
- weer: eerste drie weken prachtig (slechts 4 uur regen): gisteren (11/5) veel regen, vandaag nauwelijks zon, rond 16 C, maar droog, dus wat ons betreft heerlijk fietsweer vooral omdat wij eindelijk eens de wind in de rug hadden. Konden wij ook goed gebruiken omdat het ook hier weer heuvelachtig is. Tot nu toe was enkel het westen van NY-state vlak.
Wij zitten nu in Owen Sound, in het zuidwestelijk puntje van Georgian Bay in Canada.
Op naar Lake Superior!

3 Comments:

  • At Saturday, 20 May, 2006, Anonymous Anonymous said…

    Gisteren kreeg ik jullie foto's, ontzettend leuk, heel erg dank. Ik volg op de kaart hoe jullie fietsen, en het schiet op.
    hier in het vaderland weer veel gezeur over niets.
    noortje

     
  • At Wednesday, 24 May, 2006, Anonymous Anonymous said…

    In jullie statistieken mis ik toch wel het het aantal lekke banden.
    Of is dat nog steeds een blanco score? In dat geval zou ik wel graag weten wie jullie
    bandenproducent is. Want zeker als je zwaar bepakt over grit en zo moeten rijden is het op zich al een prestatie van formaat dat er geen platte banden zijn te melden.
    Verbazingwekkend overigens dat de infrastructuur in de “Steets” zo beperkt is uitgevoerd. Grit-wegen zie je hier toch nergens meer, dat is iets uit mijn verre jeugd.
    Inmiddels is hier zelfs al bijna de hele Veluwe volgelegd met mooi geasfalteerde en gladde fietspaden. Dan verwacht je in Amerika, waar alles “bigger and better” is toch zeker geen ongeasfalteerde wegen ! Ze geven daar kennelijk hun geld liever aan andere zaken uit.

    Dat belooft wat voor als jullie de transfer naar Azie gemaakt zullen hebben, want daar verwacht je al helemaal geen “gelikte” fietspaden.

    We blijven jullie avonturen op de voet volgen, maar we worden wel een beetje ongeduldig uitkijken naar de eerste flitsende actiefoto’s om jullie verhalen te ondersteunen en te verlevendigen.

    8-)

    T weer hier is nog steeds twee keer niks. Kan dus alleen maar beter worden !

    greetingz,
    Rico

     
  • At Thursday, 25 May, 2006, Anonymous Anonymous said…

    Hoi Angela en Erik,

    bedankt voor die leuke mail.
    Ik heb er nu al zin in om ook een zwarte beer te zien.

    Erik ik heb een slecht seizoen gehad.

    Gewonnen:2
    gelijk:1
    verloren:7
    Jong Oranje heeft met 2-0 verloren van Oekraine.
    En Klaas jan Huntelaar Mag niet mee naar het Wk.
    groetjes Bas

     

Post a Comment

<< Home