Angela & Erik

2009: SOUTH-AMERICA
2009: BALTIC SEA....?
2008-2009: SPAIN - MALAGA
2008-2008: USA/CANADA
2007-2008: SPAIN - SEVILLE
2006-2007: WORLD BIKE TOUR

08 April 2006

LIVERPOOL

Zitten in de bibliotheek in Liverpool, vanmorgen om 06.00 binnengelopen en vanmiddag met hoogtij om 18.30 weer weg - naar Chester - verwachte aankomst 2e Paasdag. Met een dag vertraging - 'is en blijft vrachtscheepvaart - vertrokken op de 'Independent Action' naar Liverpool. Gunstig weer, windkracht 5 a 6, redelijk veel zon, gewoon genieten op de brug! Onze hut is niet de allernieuwste, maar slapen en douchen er prima in. Gelukkig wel zijzicht (2 behoorlijke 'ramen'), aan de voorzijde zien wij van die mooie 'dozen' (Van Wijnand begrepen dat de containers zo in Belgie worden genoemd). Aan boord kunnen we helaas niet internetten, veel te duur, via de satelliet, dus voorbehouden aan de master (Duits)! Dus minimaal ruim een week wachten op ons volgende bericht! Zeer gemeleerde bemanning: naast de master een Duitse chief Engineer, verder Oost-Europese officieren en de rest Filippino's! Eten is prima en gevarieerd (oppassen voor overdaad!). Kok en zijn bediende sloven zich voor ons uit. Ons 'bezit' in een lege hut gestald/gestuwd, en voorzien van de vaderlands kleuren + oranje. Eigenlijk kunnen en mogen we alles aan boord. De brug is echt de beste plek om te vertoeven, kijken, lezen, ouwehoeren met de dienstdoende officier en meekijken op alle meetapparatuur (alles electronisch/GPS/Automatische piloot).
Volgens de ervaren officieren gaan wij bijna zeker dolfijnen en walvissen zien. Ben ook benieuwd of wij zeeziek worden.

6 Comments:

  • At Monday, 10 April, 2006, Anonymous Anonymous said…

    Ha Angela,

    Wat leuk om jullie van afstand te volgen. Het weer is hier rustig en ik hoop daar op zee ook. Geniet van de vergezichten en de oneindige oceaan.
    Groet,

    Bob Hoekstra

     
  • At Wednesday, 12 April, 2006, Anonymous Anonymous said…

    Dus nu zitten jullie ergens op de oceaan en wachten op het sein "land in zicht'. Hier in het vaderland is alles nog bij het oude, liefs, noortje

     
  • At Monday, 17 April, 2006, Anonymous Anonymous said…

    Hoi Angela en Erik,
    Volgens het schema moeten jullie nu wel ongeveer in Amerika zijn. Ik hoop dat jullie een goede reis hebben gehad. We zijn benieuwd naar de eerste ervaringen met het Amerikaanse wegennet. Veel succes en veel fietsplezier. Groeten van Hannie en Herman

     
  • At Tuesday, 18 April, 2006, Anonymous Anonymous said…

    Hallo Angela en Erik,

    Leuk om jullie zo te kunnen volgen. We zijn heel nieuwsgierig hoe het jullie verder op de boot zal vergaan. Houden het in de gaten. Prachtig en rustgevend dat kijken naar de zee. Echt genieten.
    Groeten uit 's-Heerenberg, Ed en Ans

     
  • At Wednesday, 19 April, 2006, Anonymous Anonymous said…

    Hallo Vrienden,
    Hoe is het op zee?
    We vragen ons af hoe hoog de golven zijn en of het allemaal nog voorspoedig gaat.
    Sanne en Bas zijn vanmiddag weer aan het sporten; tennis, hockey en voetbal.Het zonnetje schijnt dus is het heerlijk om buiten te zijn.
    Groetjes vanuit Haren!

     
  • At Thursday, 20 April, 2006, Anonymous Anonymous said…

    Hallo Angela (en Erik)

    Zijn jullie inmiddels aangekomen in de "Steets"?
    Is te hopen van wel. Anders hebben jullie een probleem.
    Volgens jullie reisschema zouden jullie toch al de 16e arriveren ?

    Kga ervan uit dat jullie dan ook goed zijn aangekomen en dat jullie je zeebenen hebben kunnen inpakken en dat jullie je fietskleding (en de Simpson bandenplakset) uit jullie koffers hebben kunnen opdiepen.

    Fiets ze....
    Het is op de landkaart -maar zeker in het echt - een stevig stuk helemaal naar de Westkust.

    We wachten vol spanning op de eerste aktie-foto’s !

    Have fun!

    Rico

     

Post a Comment

<< Home