Angela & Erik

2009: SOUTH-AMERICA
2009: BALTIC SEA....?
2008-2009: SPAIN - MALAGA
2008-2008: USA/CANADA
2007-2008: SPAIN - SEVILLE
2006-2007: WORLD BIKE TOUR

20 April 2006

AANKOMST CHESTER

Maandag de 17-de in middag voet aan land gezet in Chester, na een zeer rustige overtocht: helaas geen storm gehad (hooguit windkracht 7/8, lekker schommelen), niet zeeziek, geen walvissen, wel dolfijnen. Aparte ervaring, wel blij dat wij het schip in Chester konden verlaten: bemanning was ook best jaloers op ons.
Het fietsen gaat tot nu toe prima, wij hebben er al ruim 200 km op zitten, wel zwaar, veel heuvels en niet van die kleintjes helaas.
Eerste dag naar Philadelphia gefietst, in centrum overnacht (fietsen op kamer: geen probleem) en stad verkend (niet veel bijzonders).
Volgende dag in Amish country beland: de Amish leven nog in de 17/18 eeuw, dus wij vielen op onze fietsen tussen al die paarden en wagens niet op. Ook een paar vrouwen zien steppen. Mannen allemaal met baard en hoed, vrouwen en meisjes dragen lange rokken en diverse soorten hoedjes. Allemaal grote gezinnen: meer dan 10 kinderen is normaal. Kinderen gaan naar een Amish one room school, totdat zij 14 jaar zijn: daarna werken op de boerderij en scholen zich nog evt. verder door zelfstudie.
Nog geen foto's: hebben wij meer tijd voor nodig en sinds wij van het schip zijn, komen wij tijd tekort.
Wij hopen over een paar dagen in Washington te zijn.

1 Comments:

  • At Wednesday, 26 April, 2006, Anonymous Anonymous said…

    Dag Angela en Erik,
    Jullie reis schiet al aardig op. Nog maar ruim 31.000 km en jullie zijn al weer thuis! Tot die tijd volg ik jullie avonturen op de voet via dit prachtig medium. Geniet ervan en niet te veel biertjes, want die slaan in de benen.
    Groeten en tot ziens.
    John en familie, Vilt.

     

Post a Comment

<< Home