Angela & Erik

2009: SOUTH-AMERICA
2009: BALTIC SEA....?
2008-2009: SPAIN - MALAGA
2008-2008: USA/CANADA
2007-2008: SPAIN - SEVILLE
2006-2007: WORLD BIKE TOUR

03 November 2006

PACIFIC and KIWI-Country!

Periode 8-10-2006 t/m 3-11-2006


PACIFIC, Beaufort 6-7
Onze overtocht begon met een dag vertraging, met als medepassagiers een Nederlands echtpaar, op wereldreis per vrachtschip en kinderen bezoekend in Australie en Maleisie, en een Amerikaan (79!) die de herfst/wintermaanden in Michigan ontvluchtte voor een halfjaars verblijf in het noorden van Nieuw-Zeeland.
Aan boord van het containerschip " Hansa Rendsburg" (Duitse eigenaar/Liberiaanse vlag/Engelse kapitein en gemengde bemanning uit Oost-Europa (officieren) en Filipijnen/Kiribati (Oceanie) draaide in feite ons leventje om de drie maaltijden per dag.

Kletsen op de brug of op het bruggedek, met de kapitein - zeer ervaren en ... gevat, typisch Engelse humor! - of met de andere passagiers, lezen aan dek, op de brug of in de hut. De weersomstandigheden waren goed, volgens Angela veel te goed, had graag een stevig stormpje gehad, maar de kapitein had daar geen oren naar!
Wel werden we "verrast" op een extra 12 uur oponthoud vanwege machinepech! En dat midden op de Pacific, waar we alleen maar (kleine) vliegende vissen hebben gezien, verder geen wildlife!
Vergeleken met de Atlantische overtocht een wat saaie reis zonder echte, opwindende feiten.


Westcoast of East Cape, New Zealand/North Island
Onze eerste anderhalve week ( vanaf 23-10) in Nieuw-Zeeland is prima verlopen: heerlijk fietsweer, niet teveel zon en gematigde temperatuur en ... een schitterende route vanaf Tauranga rondom de East Cape via Whakatane, Te Kaha, Hicks Bay, Tokomaru Bay, Gisborne, Wairoa en nu in Napier.
De westkust van de East Cape doet subtropisch aan: de vele tree fern, cabbage tree en palm tree tussen de met de overige lokale boomsoorten dicht begroeide heuvels/berghellingen geven in vergelijking met de Pacific-kusten van Oregon en Californie een meer exotisch beeld, naast een groen/blauwe oceaan! En veel vogels! Geen beren, bergleeuwen maar tamme diersoorten als koeien, schapen, wild turkey en wilde geiten, die allemaal op de loop gaan voor mijn (Erik's) feloranje fietsshirt.
Da's jammer, maar ook de agressieve eksters (magpie) vallen niet aan, dat is dan weer een voordeel, naast de goede zichtbaarheid op de weg.

Nieuw-Zeeland is veel klimmen en dalen, met de uitzichten op zee en binnenland als beloning voor de inspanningen. Bij Hicks Bay, in de laatste klim naar het motel ging bij mij het (zout)lampje uit, zelfs lopen lukte amper! Er weer ingetrapt, niet al te heet maar wel veel zweten gedurende een paar dagen en ..hops, over en uit! Eet nu braaf om de paar dagen een of meer zouttabletten.

Vanaf Napier gaan we verder richting Auckland, om daar op 12 -11 Maaike en Wieger op het vliegveld te verwelkomen, voor hun vierweekse "hike" over North - en South Island! Fijn om die twee weer te zien, veel bijkletsen!

4 Comments:

  • At Sunday, 05 November, 2006, Anonymous Anonymous said…

    Ha die wereldreizigers,

    Fijn te horen dat alles goed verloopt.Er komt geen eind aan al dat gefiets en gevaar. Maar ja zo zie je nog eens wat en dat kunnen wij in Ossenzijl niet zeggen . Alhoewel ik zag weer grote groepen ganzen hun weg zoeken naar betere oorder. Leuk dat er weer familie bezoek komt om even bij te praten en wat een prachtige foto's. Hier is alles ook oké. de verkering van Monique neemt vaste vormen aan en Jacqueline meldde een man in zicht. Nadere details hebben wij nog niet . Maar je weet maar nooit.

     
  • At Monday, 06 November, 2006, Anonymous Anonymous said…

    Hoi Angela en Erik,

    Hier beginnen de eerste herfstbuien te komen en maken wij ons langzaam op voor speculaas en pepernoten. Dit terwijl jullie in dat prachtige Nieuw Zeeland zwetend op de fiets zitten. Ik vind het nog altijd geweldig wat jullie doen. Mijn bewondering heb je ! Gelukkig dat alles nog zo voorspoedig verloopt. Geniet van het bezoek van jullie dochter !!

    Germaine Dijkshoorn

     
  • At Thursday, 09 November, 2006, Anonymous Anonymous said…

    Hallo Angela en Erik,

    Henk had gisteravond geprobeerd een comment te plaatsen maar dat is dus niet goed gegaan.
    Hier is alles okee.Sanne wint veel met hockey en Bas werkt hard met voetbal en wint verliest en speelt gelijk.
    In Groningen gaat het prima met Henk zijn werk. Op school zijn we druk bezig met de lampionnen voor 11 november.
    op de t.v. is bijna niets anders te zien dan de politieke partijen die ons warm willen maken voor de a.s. verkiezingen.

    we mailen binnenkort.
    Rineke

     
  • At Tuesday, 14 November, 2006, Anonymous Anonymous said…

    Weer eens even bijgekeken. Wat een mooie reis is het! Heel veel groetjes vanuit een regenachtig Antwerpen. Wijnand en Marjon

     

Post a Comment

<< Home